Malzemeler
5 yemek şeker
3 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
2 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
yeteri kadar un
Pastane poğaçası tarifimi pişirdikten bir kaç gün sonra bile aynı yumuşaklıkta tüketebilirsiniz kolay ve lezzetli bir tarif işte yapılışı
tepsiye fırın kağıdı yerleştirip hamurumuza poğaça şekli vererek tepsiye diziyoruz, üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.İişte en büyük püf noktası hemen kızgın fırına vermeyin. Tepside bir süre gözle görülür kabarma başlayana kadar ortalama 15 dk bekletiyoruz. Sonra fırını 150 derecenin biraz altında olacak şekilde ayarlıyoruz poğaçaları fırına veriyoruz, fırının ılık ortamında poğaçalar iyice pofuduk olacaklar ( yaklaşık 15 dk) sonra ayarı 200 dereceye getirip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder