18 Ağustos 2012 Cumartesi

Pofuduk Pastane Poğçası









Malzemeler

5 yemek şeker
3 tatlı kaşığı tuz
1 paket  instant kuru maya
2 su bardağı ılık su 
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
yeteri kadar un

Pastane poğaçası tarifimi pişirdikten bir kaç gün sonra bile aynı yumuşaklıkta tüketebilirsiniz kolay ve lezzetli bir tarif işte yapılışı

Yumurtanın sarısını ayırıp kalan tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve unu ekleyip yoğuruyoruz. 20 dakika dinlendiriyoruz, fazla dinlenip kabarmasın bu bir püf noktası.
tepsiye fırın kağıdı yerleştirip hamurumuza poğaça şekli vererek tepsiye diziyoruz, üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.İişte en büyük püf noktası hemen kızgın fırına vermeyin. Tepside bir süre gözle görülür kabarma başlayana kadar ortalama 15 dk bekletiyoruz. Sonra fırını 150 derecenin biraz altında olacak şekilde ayarlıyoruz poğaçaları fırına veriyoruz, fırının ılık ortamında poğaçalar iyice pofuduk olacaklar ( yaklaşık 15 dk) sonra ayarı 200 dereceye getirip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder